De winterse evenementenkalender van Edmonton en Jasper 2022

In de wintermaanden worden er in Edmonton en Jasper National Park eindeloos veel verschillende festivals georganiseerd. Van kunstfestivals met de mooiste ijssculpturen tot sportieve festivals met veel schaatsplezier. Wij hebben de vijf leukste festivals in de eerste maanden van 2022 voor je op een rij gezet. Zo kun je je skivakantie uitbreiden met een ruime keuze aan winterse activiteiten.

1. Deep Freeze
Een van de bekendste festivals is Deep Freeze. Dit vindt dan ook ieder jaar plaats, in 2022 van 14 tot 23 januari. Dit tiendaagse festival brengt verschillende bevolkingsgroepen, waaronder de Oekraïense en Zuid-Amerikaanse gemeenschappen, samen om de verschillen culturen te vieren en te genieten van de magie en de schoonheid van de winter. Je kunt hier schaatsen, ijshockeyen, de mooiste ijssculpturen bewonderen, culturele verhalen ontdekken en nog veel meer. Maar het meest unieke evenement is de race in een ware diepvrieskist. Een uniek spektakel!

Deep Freeze

2. Boardwalk Ice on Whyte
Ieder jaar trekt het Boardwalk Ice on Whyte Festival duizenden bezoekers met deze combinatie van ijs en kunst, dit jaar kun je het event van 27 januari tot 6 februari bijwonen. Stel je voor, ruim 70.000 kilo ijs wordt gebruikt om dit 11 dagen durende evenement voor te bereiden! Kom naar de International Ice Carving Competition, schaats overdag en ’s nachts over de schaatsbaan, glij van een gigantische ijsglijbaan, of leer ijssculpturen te bouwen zoals de pro’s dat doen.

3. Jasper in January
In Jasper kun je het hele jaar terecht voor de prachtige omgeving en de vele activiteiten. Maar er is een periode in het jaar dat het dorp nog net wat extra’s heeft. Tijdens Jasper in January geniet je van vele winterse activiteiten, verdeeld over drie categorieën: kunst, food en avontuur. Live muziek, speciale menu’s in restaurants, bierproeverijen, skiën of snowshoeing, dit zijn slechts een aantal voorbeelden van wat er allemaal te beleven is. In 2022 vindt Jasper in January plaats van 14 tot 30 januari.

Jasper in January

4. Flying Canoe Volant
De Flying Canoe Volant is een creatief, interactief en cultureel evenement dat de lokale geschiedenis van de stad en de provincie viert, in 2022 gebeurt dat van 1 tot en met 5 februari. Daarbij is dit een evenement bij uitstek om te genieten van al het moois van een lange winteravond: warme drank, dansen bij het kampvuur, bijlwerpen, iconische Flying Canoe Volant Races en het luisteren naar spannende verhalen. Het festival vindt plaats in Edmontons French Quarter

5. Silver Skate Festival
Dit festival brengt kunst, cultuur, recreatie en sport samen! Het Silver Skate Festival is Edmontons oudste winterfestival en is een unieke ervaring voor het hele gezin. Wandel door de met sneeuw bedekte sculpturentuin, speel een potje curling, bekijk de racers op de kortebaan of tijdens de Northgate-skate races, verken de magische Silver Skate Folk Trails of geniet van live entertainment. Er is ontzettend veel te doen tijdens dit jaarlijks terugkerende winterspektakel. Dit jaar vind het evenement plaats van 11 tot 21 februari 2022.

Silver Skate

Nog meer evenementen bezoeken? Bekijk hier de volledige kalender.


Deel dit bericht

Vlieg met KLM van Amsterdam naar Edmonton, Canada

Waarom kiezen voor Sneeuwzeker Deals?

  • Complete en voordelige reizen voor een wintersport naar de Rocky Mountains
  • Alle deals zijn inclusief KLM-vlucht, accommodatie, skipas en lokaal vervoer
  • Alleen via Sneeuwzeker Deals: gratis eigen ski’s of snowboard mee!
  • Unieke powder snow experience in Jasper National Park
  • City & Ski: stedentrip Edmonton gecombineerd met skiën in de Rockies

Nieuwsbriefaanbiedingen

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Sneeuwzeker Deals om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.