Reisadviezen en coronamaatregelen

De Canadese regering heft met ingang van 1 oktober 2022 alle coronamaatregelen op. Bij aankomst is het niet langer nodig een vaccinatiebewijs te laten zien en het gebruik van de ArriveCAN-app is niet langer verplicht. Daarnaast vervalt de mondkapjesplicht op luchthavens en aan boord van vliegtuigen.

[Laatste update: 13 december 2022]

Reisadvies Nederlandse overheid

De kleurcode van het reisadvies van de Nederlandse overheid voor reizen naar Canada staat op dit moment op groen. Dit betekent dat Canada als een veilige bestemming wordt beschouwd. Lees het volledige reisadvies op de website NederlandWereldwijd.nl.

Een wintersport boeken naar Canada

Een wintersportreis boeken naar Canada doe je gemakkelijk bij reisorganisaties aangesloten bij Sneeuwzeker Deals. Deze zijn allemaal lid van de ANVR, waardoor je profiteert van extra zekerheden. Ook hanteren veel reisorganisaties de annuleringsvoorwaarden van de ANVR. Het is echter ook aan te raden om te zorgen voor een goede annuleringsverzekering. Wanneer je genoodzaakt bent je reis te annuleren omdat je vlak voor vertrek positief getest wordt op COVID-19, of omdat Canada een oranje reisadvies krijgt, dan krijg je met een annuleringsverzekering (vaak) je geld terug. Check bij je eigen annuleringsverzekering wat er precies gedekt wordt.

Heb jij vragen over je geboekte reis? Neem dan rechtstreeks contact op met de reisorganisatie waar jij jouw reis hebt geboekt. Deze kan jou het beste adviseren over je reis. Heb je vragen over de vlucht? Neem dan contact op met KLM.

Veilig op reis met het vliegtuig

Zowel KLM, Schiphol Airport en Edmonton International Airport hebben verschillende maatregelen genomen om jouw reis zo veilig mogelijk te laten verlopen.

KLM

Op de website ‘Vertrouwd op vakantie‘ van KLM lees je hoe je veilig en vertrouwd op reis kan met KLM. Daarnaast is er een uitgebreide pagina met informatie hoe jij je het beste op je reis kunt voorbereiden. Hier lees je meer over testen voor vertrek, de eisen waar mondkapjes aan moeten voldoen en meer. Wist je trouwens dat KLM de Diamond Award voor Health Safety heeft gewonnen?

Schiphol

Een veilige reis begint op Schiphol. De luchthaven heeft verschillende maatregelen getroffen om reizigers zo veilig mogelijk te laten reizen. Zo is het verplicht om een gezondheidsverklaring te hebben ingevuld. Vlieg je met KLM en check je online in voor je vlucht, dan vul je de gezondheidsverklaring al online in en hoef je deze ook niet meer op papier mee te nemen. Check je in op de luchthaven, vul dan (maximaal 24 uur van tevoren) vooraf een Gezondheidsverklaring van de Rijksoverheid in. Hiervoor heeft de luchthaven een certificaat van de Airports Council International (ACI) ontvangen. Op deze pagina lees je alles over de coronamaatregelen op Schiphol.

Edmonton International Airport

Na aankomst met de KLM-vlucht op Edmonton International Airport ben je ook verzekerd van een veilige omgeving die aan alle hygiëne-eisen voldoet. Je leest alles over de maatregelen en voorschriften van Edmonton International Airport op deze pagina.

Fotocredit: KLM

Veilig op reis in Edmonton, Jasper en Marmot Basin (provincie Alberta)

Ook ter plekke gelden er weinig restricties. De steden Edmonton en Jasper en het skigebied Marmot Basin liggen allemaal in de provincie Alberta. Coronamaatregelen en voorschriften worden in Canada bepaald per provincie. Op de website van Destination Canada vind je overzichtelijk en snel welke regels er gelden in Alberta met betrekking tot reizen, hotels, winkels, restaurants, attracties en meer. In principe is alles geopend en is het alleen verplicht om in binnenruimtes en openbaar vervoer een mondkapje te dragen. Voor het binnengaan van een restaurant en niet-essentiële winkel heb je een vaccinatiebewijs (hier kan je de ArriveCAN-app voor gebruiken) en identificatiebewijs nodig.

Coronaregels in het skigebied Marmot Basin

Ook het skigebied Marmot Basin houdt zich aan de regels die gelden in de provincie (zie bovenstaande link). Daarnaast heeft het skigebied ook een eigen ‘Restrictions Exemption Program (REP)‘ opgesteld. Dit houdt in dat je als je in de rij moet staan bij de skilift, je een mondkapje moet dragen. In de skilift is een mondkapje niet nodig, als je alleen met mensen uit jouw huishouden in de skilift zit. Daarnaast geldt in Marmot Basin dat je zoveel als mogelijk 2 meter afstand houdt van andere wintersporters. De regels kunnen gedurende het seizoen aangepast worden, raadpleeg daarom de website vlak voor vertrek of tijdens je verblijf.

Veel bedrijven in Jasper hebben daarnaast besloten om hun personeel dagelijks te testen op corona, zodat er zo veilig mogelijk gewerkt kan worden. Ook kan je er vanuit gaan dat er extra ruimte is in bijvoorbeeld restaurants, om zo voldoende afstand tot elkaar te houden. Veel van de hotels in Jasper hebben ook hun check-in procedure zo aangepast, dat er geen contact nodig is tussen het personeel en de reiziger.

Daarnaast staat Jasper National Park bekend om de rust en de ruimte, ook in het skigebied Marmot Basin. Er zijn nagenoeg nooit rijen bij de skilift en soms heb je de piste helemaal voor je alleen. Juist deze rust en ruimte is in deze tijd extra fijn.

Al deze maatregelen en voorschriften zorgen ervoor dat Nederlanders veilig op wintersport naar Canada kunnen. Wacht dus niet langer en boek vandaag nog jouw wintersportvakantie naar Edmonton en Jasper.

Vlieg met KLM van Amsterdam naar Edmonton, Canada

Waarom kiezen voor Sneeuwzeker Deals?

  • Complete en voordelige reizen voor een wintersport naar de Rocky Mountains
  • Alle deals zijn inclusief KLM-vlucht, accommodatie, skipas en lokaal vervoer
  • Alleen via Sneeuwzeker Deals: gratis eigen ski’s of snowboard mee!
  • Unieke powder snow experience in Jasper National Park
  • City & Ski: stedentrip Edmonton gecombineerd met skiën in de Rockies

Nieuwsbriefaanbiedingen

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Sneeuwzeker Deals om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.