Kunst & Cultuur

In Edmonton kun je ook op het gebied van kunst & cultuur een hoop beleven. Zo kun je leren over de geschiedenis in het Royal Alberta Museum, kunst bewonderen in de Art Gallery of Alberta, een rondleiding krijgen door het parlementsgebouw en leren over de wetenschap in TELUS World Of Science.

COVID-19
Sommige evenementen die op deze website worden vermeld kunnen worden uitgesteld, en bedrijven bieden mogelijk aangepaste services aan. Controleer daarom de afzonderlijke websites voor de laatste details. Bekijk deze website voor bezoekersinformatie met betrekking tot COVID-19. 

 

Royal Alberta Museum

Het Royal Alberta Museum is het grootste museum in het westen van Canada en het huist een grote en gevarieerde collectie artefacten. Het museum vertelt al jaren lang het verhaal van de cultuur en het landschap van de provincie Alberta. Het museum ligt in het hart van het ‘Arts-district’ en neemt je mee op ontdekkingsreis door de provincie. Je bewondert hier het erfgoed van de mensen en de natuurlijke omgeving van Alberta die dit museum verzamelt, bewaart, onderzoekt, interpreteert en exposeert. Leer meer over de eerste bewoners van het gebied en de ontwikkeling die de Alberta door de eeuwen heen heeft doorgemaakt. Houd de website van het museum in de gaten voor tijdelijke tentoonstellingen en actuele updates.

Art Gallery of Alberta

De Art Gallery of Alberta is een kunstgallerie die mensen, kunst en innovatieve ideeën aan elkaar koppelt. Er hangt vooral moderne en historische kunst uit de staat Alberta in de galerie. Het museum heeft al meer dan 6,000 kunstobjecten in haar bezit. Niet zo gek, als je bedenkt dat de Art Gallery of Alberta al bestaat sinds 1924. Elke dag zijn er speciale “On The Spot!” tours waarbij je een groepsgesprek over de kunstwerken aan kan gaan met een medewerker va het museum. Entree voor het museum kost $14/ €12.

Rondleiding door “The Ledge”

“The Ledge” is een bijnaam voor het parlementsgebouw (Legislature) van Alberta. Het gebouw is een prachtige verzameling van marmeren pilaren, sierlijk gesneden hout en Beaux-Arts architectuur. Dagelijks kun je tijdens een rondleiding door “The Ledge” zien hoe het er aan toe gaat in de politiek van Alberta. De entree en rondleidingen zijn gratis.

Winter Festivals

Dat het kouder wordt, hoeft niet te betekenen dat er buiten geen plezier meer gemaakt kan worden. Dat bewijzen de vele winter festivals in Edmonton wel.

  • All is Bright verblijd de straten van 124 Street met concerten en vuurkorfen. Een leuk straatfeest om mee te maken.
  • Tijdens Luminaria wandel je door een met kaarslicht verlicht pad door de sneeuw in de botanische tuin van de universiteit van Alberta. 
  • Zoominescence is een festival in de dierentuin van Edmonton, Edmonton Valley Zoo. Met verrassende lichtinstallaties wordt de nacht verlicht met schattige dieren gemaakt van licht.
  • Deep Freeze is een festival ter gelegenheid van “Olde New Year” en het omarmt het koude klimaat door het spelen van eeuwenoude winterspelletjes en het vertonen van lokale kunst. 

Andere festivals die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Flying Canoe Volant, Silver Skate, Ice on Whyte en Skirtsafire.

Métis Crossing

Métis Crossing is het eerste interpretatieve centrum in Alberta. Je ontdekt hier de gewoonten, tradities en waarden van de Métis community. Je wordt aangemoedigd mee te doen en je leert over Métis kunst van de aanwezige leraren. Ook kan je aanhaken bij een workshop over hoe je traditionele materialen kan gebruiken om er sieraden van te maken.

Vlieg met KLM van Amsterdam naar Edmonton, Canada

Waarom kiezen voor Sneeuwzeker Deals?

  • Complete en voordelige reizen voor een wintersport naar de Rocky Mountains
  • Alle deals zijn inclusief KLM-vlucht, accommodatie, skipas en lokaal vervoer
  • Alleen via Sneeuwzeker Deals: gratis eigen ski’s of snowboard mee!
  • Unieke powder snow experience in Jasper National Park
  • City & Ski: stedentrip Edmonton gecombineerd met skiën in de Rockies

Nieuwsbriefaanbiedingen

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Sneeuwzeker Deals om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.