Elk Island National Park

Op ongeveer drie kwartier rijden van het centrum van Edmonton vind je Elk Island National Park. Dit nationale park staat bekend om de vele wilde dieren die je hier tegenkomt. Ook in de wintermaanden is dit park een absoluut hoogtepunt tijdens je wintersportvakantie. Trek je sneeuwschoenen aan en bewandel de paden, terwijl je de horizon afspeurt naar een schim van een gigantische bizon of door de bomen heen tuurt naar elanden. Zorg er wel voor dat je warm bent aangekleed.

Dark Sky Programming

Heb jij ooit het Noorderlicht gezien? Dit magische groene licht moet je eens in je leven meegemaakt hebben. In Elk Island National Park is een gebied vrij gemaakt waar je dit perfect kan zien. Er mag namelijk geen licht gebruikt worden in het Dark Sky Preserve omdat het Noorderlicht en de prachtige sterrenzee het allerbeste te bewonderen zijn als het helemaal donker is. Een kaartje voor dit 1 uur durende programma kost $12,36/ €8,50.

Snowshoe adventure

In Elk Island National Park kun je ook heerlijk wandelen. Pak het helemaal goed aan en bind een paar sneeuwschoenen onder! Ga op een 1 à 2 uur durende ontdekkingstocht onder leiding van een gids en volg een aantal van de meer dan 80 kilometer aan paden door het park. Vergeet ook zeker niet om je camera mee te nemen, want wie weet spot je onderweg wildlife!

Talking Rocks Tour

Ervaar de geologie van Edmonton als nooit tevoren. Talking Rock Tours biedt interactieve ervaringen die het verhaal van het ontstaan van de aarde, de rotsen en de andere natuurfenomenem vertellen met een Métis-gids en geoloog die zijn cultuur en kennis van geologie combineert. Hij biedt momenteel rondleidingen door de historische River Valley van Edmonton, het Elk Island National Park en nog veel meer. Dus kom en ervaar de geologische wonderen van Alberta en laat je inspireren door de inheemse verhalen uit ons verleden.

Vlieg met KLM van Amsterdam naar Edmonton, Canada

Waarom kiezen voor Sneeuwzeker Deals?

  • Complete en voordelige reizen voor een wintersport naar de Rocky Mountains
  • Alle deals zijn inclusief KLM-vlucht, accommodatie, skipas en lokaal vervoer
  • Alleen via Sneeuwzeker Deals: gratis eigen ski’s of snowboard mee!
  • Unieke powder snow experience in Jasper National Park
  • City & Ski: stedentrip Edmonton gecombineerd met skiën in de Rockies

Nieuwsbriefaanbiedingen

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Sneeuwzeker Deals om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.