Must-do: Winter Wildlife spotten in Jasper National Park

Jasper is het grootste National Park van de Canadese Rocky Mountains en reken maar dat je hier wildlife kunt spotten! Sterker nog: de reden dat de ‘Canadian Rocky Mountain Parks World Heritage Site‘ door de Verenigde Naties de titel heeft verkregen, is door de grote hoeveelheid en diversiteit aan dieren. Er leven maar liefst 53 soorten zoogdieren. Zij hebben in dit natuurgebied vrij spel en als mens kunnen wij niet anders dan hen bewonderen. Van coyotes tot de kleine pika’s, in Jasper kun je ze in de winter tegenkomen. 

Wildlife Jasper

Ga jij op wintersportvakantie naar Jasper, dan kun je het spotten van wildlife perfect combineren met een aantal dagen op de pistes. Vanuit het dorpje Jasper kun je namelijk gemakkelijk zelf met jouw eigen huurauto op ontdekkingstocht gaan, maar je kunt ook een Winter Wildlife excursie boeken.

Reis af naar de laaggelegen valleien van het nationale park en naar Maligne Lake Road waar je ongetwijfeld onderweg de nodige dieren tegen zult komen! Hoewel beren in de winter natuurlijk een hol opzoeken voor een winterslaap, hoef je niet bang te zijn dat je hier geen dieren zult zien. Elanden, wolven, coyotes, (muilezel)herten en dikhoornschapen… zorg er voor dat je een camera bij de hand hebt, want deze dieren gedijen goed in het winterse landschap!

Winter wildlife Jasper

Blijf je liever in het dorp, ook dan kun je zomaar ineens oog in oog komen te staan met een vierpotige local! De herten en elanden komen regelmatig ook even een kijkje bij de weg in Jasper nemen.

↠ Zelf wildlife spotten? Bij het aanvragen van jouw offerte kun je direct de Winter Wildlife Discovery Tour bijboeken.


Deel dit bericht

Non-stop in 8,5 uur van Amsterdam naar Edmonton, Canada

Waarom kiezen voor Sneeuwzeker Deals?

  • De scherpste deals van de beste reisorganisaties voor een wintersport naar Canada
  • Retourvlucht, hotelovernachtingen, skipas en transport altijd inbegrepen!
  • Gratis je eigen ski's of snowboard mee met KLM
  • Rechtstreeks met KLM in 8,5 uur van Amsterdam naar Edmonton
  • Unieke powder snow experience in Jasper National Park in Alberta

Nieuwsbriefaanbiedingen

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Sneeuwzeker Deals om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.

Coronavirus (COVID-19)

Het Corona-virus en de impact die dat heeft op jouw vakantie.

Lees meer