Miljoenen sterren en het Noorderlicht bewonderen in Canada

Wanneer je denkt aan het Noorderlicht, denk je misschien niet in de eerste plaats aan Canada. Toch is er geen plaats zo perfect om dit bijzondere fenomeen te zien dan Canada. Door de uitgestrekte gebieden waar weinig mensen wonen, en dus weinig kunstmatig licht is, is het er donker genoeg om miljoenen sterren en het Noorderlicht te kunnen zien. Twee van de beste plaatsen om dit te doen liggen in de buurt van Edmonton en Jasper.

Wat is het Noorderlicht?
Het Noorderlicht is een spectaculair, geheel natuurlijk, fenomeen. Eenvoudig gezegd, wordt de groene lichtgevende waas veroorzaakt door stormen op het oppervlak van de zon, die geladen zonnedeeltjes naar de aarde sturen. Wanneer deze deeltjes de atmosfeer van de aarde raken geven zij een reactie op de zuurstof, wat de groene kleur veroorzaakt. Het is een mythe dat het koud en laat in de nacht moet zijn om deze aurora te kunnen zien. De deeltjes zijn simpelweg moeilijker te zien met veel licht. Lees snel verder om er achter te komen waar je moet zijn om dit met eigen ogen te zien.

Dark Sky Preserve
Heel Jasper National Park is een Dark Sky Preserve, een gebied waar het ’s nachts zo donker is dat je de sterrenhemel goed kunt zien, en dat is uniek! Er zijn 17 van dit soort gebieden aangewezen in Canada, maar dit reservaat is met zijn 11,000 km² de op een na grootste ter wereld. Wanneer je een Dark Sky Experience boekt ga je naar een Planetarium in het reservaat en vertelt een astronomie-expert je alles over de melkweg, planeten, sterren en de aurora. Klik hier voor meer informatie over deze excursie.

Dark Sky Festival
Als je geen genoeg van de sterren kunt krijgen is er elk jaar in oktober twee weken lang het Dark Sky Festival. Tijdens dit festival komen er verschillende sprekers naar Jasper National Park die je bijvoorbeeld leren hoe je de beste foto’s kunt maken in een donkere omgeving of uitleggen hoe een zwart gat ontstaat. Interessant voor iedere space lover! 

Elk Island National Park
Op ongeveer drie kwartier rijden van het centrum van Edmonton vind je Elk Island National Park waar ook een gebied is vrijgemaakt als Dark Sky Preserve. Verruil het stadsleven van Edmonton voor een avond sterren kijken. Een gids zal je, onder het genot van een warme chocolademelk en een kampvuur om bij op te warmen, verschillende sterrenstelsels aanwijzen en hier meer over vertellen. Voor deze één uur durende ervaring kun je een kaartje kopen. Klik hier voor meer informatie.

Wil jij het Noorderlicht en al deze miljoenen sterren wel eens in het echt zien? Bekijk onze deals en bezoek zelf een van deze Dark Sky reservaten!


Deel dit bericht

Non-stop in 8,5 uur van Amsterdam naar Edmonton, Canada

Waarom kiezen voor Sneeuwzeker Deals?

  • De scherpste deals van de beste reisorganisaties voor een wintersport naar Canada
  • Retourvlucht, hotelovernachtingen, skipas en transport altijd inbegrepen!
  • Gratis je eigen ski's of snowboard mee met KLM
  • Rechtstreeks met KLM in 8,5 uur van Amsterdam naar Edmonton
  • Unieke powder snow experience in Jasper National Park in Alberta

Nieuwsbriefaanbiedingen

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Sneeuwzeker Deals om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.

Coronavirus (COVID-19)

Het Corona-virus en de impact die dat heeft op jouw vakantie.

Lees meer