Marmot Basin breidt uit: extra pistes voor de echte powder junkies

Groot nieuws uit Canada: het skigebied Marmot Basin breidt uit met een nieuw gebied van ruim 18 hectare groot! Aan de noordzijde van het resort is in het seizoen 2017-2018 een nieuw terrein, genaamd ‘Tres Hombres’, te vinden waar de echte daredevils en powder junkies zich helemaal te buiten kunnen gaan. 

Het nieuwe gebied bestaat uit 5 nieuwe pistes, waarvan er 3 Black Diamond zijn en 2 zelfs Double Black Diamond. Met verschillende runs door de bowls en chutes vol met poedersneeuw is dit de speeltuin voor iedereen die op zoek is naar uitdaging. Doordat er nagenoeg geen bomen zijn kunnen skiërs en snowboarders prachtige bochten en stunts maken in het nieuwe gebied.

De gemiddelde hellingshoek van Tres Hombres is maar liefst 32,13 graden en op sommige punten is dit zelfs 45 graden. Een echte uitdaging, zelfs voor de doorgewinterde wintersporter! Tres Hombres gaat later in het seizoen open, als alle benodigde hekken en toegangspoorten op hun plek staan en de lawine- en veiligheidsteams van Marmot Basin het gebied hebben vrijgegeven.

Bereikbaarheid in het skigebied
De Paradise stoeltjeslift brengt je rechtstreeks naar de start van deze nieuwe afdalingen. Is Tres Hombres net iets te pittig voor je? Geen probleem, uiteraard zijn er nog genoeg andere groene en blauwe pistes in Marmot Basin waar beginners ook een fantastische wintersport kunnen beleven.

Marmot Basin heeft nu in totaal 91 pistes binnen het terrein dat ruim 696 hectare groot is. De pistes zijn op 10 november 2017 weer open gegaan en tot nu toe zijn de condities fantastisch. In de maanden oktober en november is er al 108 centimeter sneeuw gevallen en daar komt ongetwijfeld nog veel meer bij.

Boek nu jouw powder flight to the Canadian Rockies
Ook zin gekregen om de pistes van Marmot Basin te gaan bedwingen? Boek dan nu jouw wintersport bij een van de aangesloten touroperators. Een wintersport naar Canada heb je al in the pocket voor een vanaf-prijs van €989 per persoon. Dat is inclusief KLM-vlucht, hotelovernachtingen, transfer, skipas voor Marmot Basin én de mogelijkheid om gratis je eigen ski’s mee te nemen! Waar wacht je nog op? Deze winter op naar Canada!


Deel dit bericht

Non-stop in 8,5 uur van Amsterdam naar Edmonton, Canada

Waarom kiezen voor Sneeuwzeker Deals?

  • De scherpste deals van de beste reisorganisaties voor een wintersport naar Canada
  • Retourvlucht, hotelovernachtingen, skipas en transport altijd inbegrepen!
  • Gratis je eigen ski's of snowboard mee met KLM
  • Rechtstreeks met KLM in 8,5 uur van Amsterdam naar Edmonton
  • Unieke powder snow experience in Jasper National Park in Alberta

Nieuwsbriefaanbiedingen

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Sneeuwzeker Deals om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.