Ga op avontuur in Maligne Canyon

Maligne Canyon is een canyon van meer dan vijftig meter diep en is een van de mooiste plekjes in Jasper National Park. In de zomermaanden stort het water hier rijkelijk naar beneden, maar in de winter zijn de watervallen stijf bevroren. Dat biedt veel kansen voor avontuurlijke winterse activiteiten. Ga bijvoorbeeld ijsklimmen, of maak een wandeling en verwonder je over de magie van deze plek. 

Wanneer je vanuit Jasper tien minuten naar het noorden rijdt kom je uit bij deze bevroren canyon, die zijn naam te danken heeft aan de spookachtige sfeer die er hangt. Maligne betekent namelijk zoiets als kwaadaardig of onheil. Maar laat je hier niet door afschrikken, Maligne Canyon is de diepste maar ook de meest toegankelijke canyon van heel Jasper National Park, en het is er prachtig.

IJswandeling
Een hele avontuurlijke manier om deze canyon te ontdekken is via een IJswandeling. Wandel onder leiding van een ervaren gids in drie uur langs bevroren watervallen, ijsgrotten en bijzondere ijsformaties in de bodem van de canyon. Je loopt voornamelijk bergafwaarts, maar krijgt speciale laarzen met sneeuwspikes zodat je op een veilige manier de Maligne Canyon kunt ontdekken. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor deze tour? Bekijk dan deze website.

IJsklimmen
Het klinkt gevaarlijk en eng, maar je hoeft geen ervaren bergbeklimmer te zijn om te gaan IJsklimmen; ook als je nog nooit hebt geklommen kun je mee. IJsklimmen is een van de tofste, en meest bijzondere activiteiten die je kunt ondernemen tijdens jouw wintersportvakantie in Jasper. Je komt op deze manier op plekken waar andere parkbezoekers niet kunnen komen. Je gaat naar een van de bevroren watervallen van Maligne Canyon met een complete klimuitrusting om vervolgens het ijs te trotseren. Bekijk deze pagina voor meer informatie over IJsklimmen.  

Bezoek Maligne Canyon tijdens jouw wintersport in Edmonton en Jasper. Boeken kan via Sneeuwzeker Deals. Elke reis is altijd inclusief directe KLM-vlucht.


Deel dit bericht

Vlieg met KLM van Amsterdam naar Edmonton, Canada

Waarom kiezen voor Sneeuwzeker Deals?

  • De mooiste toekomstige reismogelijkheden van de beste reisorganisaties voor een wintersport naar Canada
  • Retourvlucht, hotelovernachtingen, skipas en lokaal vervoer altijd inbegrepen!
  • Comfortabel vliegen met KLM van Amsterdam naar Edmonton International Airport
  • Unieke powder snow experience in Jasper National Park in Alberta
  • Alleen via SneeuwzekerDeals.nl: gratis eigen ski’s of snowboard mee!

Nieuwsbriefaanbiedingen

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Sneeuwzeker Deals om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.

Coronavirus (COVID-19)

Het Corona-virus en de impact die dat heeft op jouw vakantie.

Lees meer