Enquête-uitslag: wintersporters zijn op zoek naar een exclusieve skivakantie naar Canada

Nadat veel wintersporters dit jaar (door Covid-19) hun skivakanties moesten annuleren, schijnt er licht in de bergen voor volgend jaar! Uit een recent uitgevoerde enquête door Sneeuwzeker Deals blijkt dat het merendeel van de wintersportende Nederlanders zich al aan het oriënteren is op wintersportseizoen 2021/2022 en dat een exclusieve skivakantie naar Canada populair is. 

13 april 2021

Volgend jaar: exclusieve skivakantie naar Canada

Een tijd geleden vroegen we jou hoe jij aankijkt tegen je wintersportvakantie voor 2021/2022. Via een enquête kon je je mening geven. Inmiddels hebben we alle resultaten binnen en delen we de uitkomsten graag met je.

Uit de enquête (450 respondenten) blijkt dat 76% van de skiërs en snowboarders zich al aan het oriënteren is op de mogelijkheden van skivakanties voor seizoen 2021/2022. Maar liefst 40% overweegt Canada als volgende bestemming. Hoewel Oostenrijk nog steeds de favoriete bestemming blijkt, is Canada dus ook zeer populair. Dit land neemt daarmee een tweede positie in en laat Frankrijk, Italië en Zwitserland achter zich. 

Belangrijke voorwaarden en elementen

Drie belangrijke elementen ‘stilte en rust’, ‘de grootte van het skigebied’ en ‘betaalbaarheid’ worden veelvuldig genoemd. Ook de sneeuwkwaliteit staat hoog in de resultaten, iets wat je uiteraard zeker vindt in de Canadese Rocky Mountains.

Ook flexibele boekingsvoorwaarden worden door 55% van de respondenten genoemd. Na een jaar met veel onzekerheden, vinden veel wintersporters dit belangrijker dan vóór de coronacrisis. Voornamelijk voor reisorganisaties is het dus belangrijk om de mogelijkheden en flexibiliteit hiermee te bekijken.

Transport en budget

De auto is de meest genoemde reismogelijkheid, daartegenover staat 50% open voor een vliegreis. Voor een bestemming als Canada is dit veelbelovend. Het budget voor skivakanties is gelijk gebleven of gestegen. Een aantal van de respondenten geeft aan dit jaar uit te willen pakken met een exclusieve skivakantie: “Aankomend jaar gaan we dubbelop genieten van de wintersportvakantie!”

Zodra het weer kan met KLM naar Edmonton

Het team van Sneeuwzeker Deals is ervan overtuigd dat de belangrijkste wensen zoals een groot skigebied, sneeuwkwaliteit en rust zeker uitkomen in Edmonton en Jasper. Ook de bereikbaarheid is perfect geregeld zodra reizen weer mogelijk is. Vlieg zodra het weer kan met KLM naar Edmonton International Airport. KLM brengt je namelijk het snelst en meest comfortabel naar deze toegangspoort van de Canadese Rocky Mountains.

Exclusieve skivakantie in Canada, Edmonton en Jasper

Edmonton en Jasper

De reizen naar Edmonton en Jasper bieden meer dan alleen een skivakantie. In Jasper National Park kan je eindeloos veel avonturen beleven in de natuur: ga bijvoorbeeld ijsklimmen, een hondensledetocht maken, wildlife spotten of op zoek naar het Noorderlicht. Een bezoek aan de bruisende stad Edmonton is de kers op de taart van de ultieme winterbeleving: van het bijwonen van een ijshockeywedstrijd tot fatbiken door de River Valley van de stad.

Wil je meer weten over wintersportvakantie in Canada? Op onze website vind je nog meer tips! Houd ook het actuele reisadvies voor Canada van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten.

De winnaar van de Bol.com bon die verloot werd onder deelnemers van de enquête heeft inmiddels bericht van ons gekregen. 


Deel dit bericht

Vlieg met KLM van Amsterdam naar Edmonton, Canada

Waarom kiezen voor Sneeuwzeker Deals?

  • Complete en voordelige reizen voor een wintersport naar de Rocky Mountains
  • Alle deals zijn inclusief KLM-vlucht, accommodatie, skipas en lokaal vervoer
  • Alleen via Sneeuwzeker Deals: gratis eigen ski’s of snowboard mee!
  • Unieke powder snow experience in Jasper National Park
  • City & Ski: stedentrip Edmonton gecombineerd met skiën in de Rockies

Nieuwsbriefaanbiedingen

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Sneeuwzeker Deals om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.