3x winterse hotspots in Canada

Deze winter hoef je je zeker niet vervelen wanneer je een reis boekt naar Edmonton en Jasper. Je kunt natuurlijk geweldig skiën in Marmot Basin, het skigebied van Jasper. Maar daarnaast zijn er genoeg andere dingen te doen op deze bestemming. Wij zetten drie winterse hotspots op een rij!

1. Maligne Canyon Icewalk of ijsklimmen
Maligne Canyon is een van de mooiste plekjes in Jasper National Park. In de zomermaanden stort het water hier rijkelijk naar beneden, maar in de winter zijn de watervallen stijf bevroren. Met de Icewalk wandel je langs deze watervallen, maar ook naar ijsgrotten en bijzondere ijsformaties in de bodem van de canyon, de diepste in het National Park. Als dit nog niet spannend genoeg is voor je, kun je ook gaan ijsklimmen. Op deze manier kom je op plekken waar andere parkbezoekers niet kunnen komen. Reis af naar een van de bevroren watervallen en trotseer het ijs met een volledige klimuitrusting.

2. Fatbiken in de River Valley
De North Saskatchewan River loopt dwars door Edmonton, met daarnaast een uitgestrekte vallei die zowel in de zomer als in winter vele mogelijkheden biedt voor outdooractiviteiten. De vallei is dankzij 480 km aan gecombineerde, verharde trails een ware speeltuin voor fietsliefhebbers. En met een fatbike hoef je niet bang te zijn dat je grip verliest in de sneeuw dankzij de speciale dikke banden. Een leuke en sportieve manier om de omgeving van Edmonton te ontdekken.

3. Wildlife spotten in Elk Island national Park
Op ongeveer drie kwartier rijden van het centrum van Edmonton vind je Elk Island National Park. Dit nationale park staat bekend om de vele wilde dieren die je hier tegenkomt. Maar ook in de wintermaanden is dit park een absoluut hoogtepunt tijdens je wintersportvakantie. Trek je sneeuwschoenen aan en bewandel de paden, terwijl je de horizon afspeurt naar een schim van een gigantische bizon of door de bomen heen tuurt naar elanden.

Elk Island National Park

Ben je enthousiast geworden over een wintersportvakantie naar Canada? Bekijk hier onze sneeuwzekere deals, en ga deze winter zelf deze hotspots af!


Deel dit bericht

Non-stop in 8,5 uur van Amsterdam naar Edmonton, Canada

Waarom kiezen voor Sneeuwzeker Deals?

  • De scherpste deals van de beste reisorganisaties voor een wintersport naar Canada
  • Retourvlucht, hotelovernachtingen, skipas en transport altijd inbegrepen!
  • Gratis je eigen ski's of snowboard mee met KLM
  • Rechtstreeks met KLM in 8,5 uur van Amsterdam naar Edmonton
  • Unieke powder snow experience in Jasper National Park in Alberta

Nieuwsbriefaanbiedingen

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Sneeuwzeker Deals om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.

Coronavirus (COVID-19)

Het Corona-virus en de impact die dat heeft op jouw vakantie.

Lees meer